Ziraat Bankası’ndan 930 milyon dolarlık dış finansman hamlesi

Ziraat Bankası, uluslararası piyasalardan 930 milyon dolarlık uzun vadeli dış finansman temin etti. Bankanın Genel Müdürü Alpaslan Çakar, elde edilen kaynağın reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştıracağını ve ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını belirtti.

Açıklamada, Havale Akımlarına Dayalı Seküritizasyon Programı (DPR) altında uluslararası yatırımcılar ve 8 global banka ile 5 ve 10 yıl vadeli toplamda 930 milyon dolar tutarında ihraç gerçekleştirildiği bildirildi.

Geçen yıl yatırım yapılabilir kredi notuna sahip ilk DPR programı olma özelliği kazanan programa, Avrupa, ABD, Körfez ve Asya’yı kapsayan küresel ölçekteki finansal kuruluşlar ile uluslararası nitelikli yatırımcıların yoğun talepte bulunduğu belirtilen açıklamada, işlemin uzun vade ve düşük maliyet avantajı sunmasının yanı sıra küresel ölçekte çeşitlendirilmiş bir fonlama sağladığı aktarıldı.

Açıklamada, bankanın yurt içindeki yaygın şube ağının yanı sıra yurt dışında 20 ülkede 127 noktada faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Mevcut ekonomik program ve makro ihtiyati düzenlemelerle uyumlu olarak seçici bir kredi politikasının izlendiği kaydedilen açıklamada, “Banka son yıllarda artarak sektör liderliğine ulaşan dış ticaret payı ve havale hacmi göz önüne alınarak DPR programıyla oluşturduğu dış finansman kanalını, etkin bir şekilde kullanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, bu işlemin uluslararası yatırımcıların bankaya ve Türkiye’ye duyduğu güvenin en güçlü göstergesi olduğunu belirterek, “Tarım, ihracat ve yatırım ağırlıklı kredilendirmenin yanı sıra son yıllarda dış ticaret pazar payımızı ve yurt dışı havale hacmimizi artırdık. Elde ettiğimiz uzun vadeli kaynaklar reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştıracak ve ekonomik büyümeye katkı sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Ziraat Bankası’nın, muhabir bankalarla ve uluslararası yatırımcılarla güçlü iş birliklerini sürdüreceğinin altını çizen Çakar, “Finansal istikrarı destekleyen yenilikçi çözümlerle daha fazla katma değer üreten, sürdürülebilir büyümeye dayalı iş modelini uygulamaya devam edecektir.” ifadelerini dile getirdi.

Related Posts

Ankara’nın ünlü ‘muhafazakar’ oteli icradan satışa çıktı

Ankara’nın termal turizm merkezi Haymana’da faaliyet gösteren Ravza Termal Otel, yeniden icradan satışa çıkarıldı. Muhafazakâr konseptiyle tanınan otelin satış bedeli 200 milyon TL olarak belirlendi. İLK SATIŞ 26 AĞUSTOS’TA Haymana İcra Dairesi …

ABD’de tarım dışı istihdam verisi açıklandı

ABD’de Haziran ayında tarım dışı istihdam verisi 147 bin olarak gerçekleşti.

Milyonların gözü burada! Enflasyon oranı bugün açıklanıyor

Memur ve emekliler maaşalarına yapılacak zam oranını bugün öğrenecekler. Milyonlarca emekli ve memurun merakle beklediği 6 aylık enflasyon farkı bugün saat 10’da açıklanacak. Anadolu Ajansı Finans’ın haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti …

Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Kritik gün yarın!

Emekli ve memur maaşlarında zam beklentisi gündemde. Yeni düzenlemelerle birlikte maaşlarda artış yapılması planlanıyor. Ekonomik göstergeler maaş artışlarının temelini oluşturuyor.

Ünlü ayakkabı markası bin 200 çalışanını işten çıkardı

İngiltere’nin köklü firması ve ayakkabı devi Clarks, satışlarında yaklaşık 100 milyon sterlinlik düşüş yaşadı. Bu büyük kayıpla beraber artan ekonomik baskılar istihdamda daralmaya götürdü. Firma bin 252 çalışanı ile yollarını ayırdı. ZARAR BÜYÜK …

Sigortadan para almanın kuralları yarın değişiyor: Ekspertiz 10 parçayı kontrol edecek

1 Temmuz itibarıyla, kasko ve trafik sigortasında tam hasarlı ve ağır hasarlı araçlarla ilgili yeni uygulamalar devreye girecek. Yeni düzenleme ile, araçların onarım masraflarının piyasa değerinin yüzde 60’ını aşması durumunda, araçlar ağır hasarlı olarak değerlendirilecek. Ancak, bu oran altındaki hasarlarda araçlar onarılacak. Peki, bu değişiklik sigorta şirketleri ve sigortalılar için ne anlama geliyor?