Yemen’deki Saldırıda 38 Ölü, 102 Yaralı

ABD’nin Yemen’deki Husilere Yönelik Saldırısında Ölü Sayısı 38’e Yükseldi

Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Ras İsa Limanı’na düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükseldi. Saldırıda en az 102 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

ABD ordusunun Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolünde bulunan Ras İsa yakıt limanına dün akşam saatlerinde düzenlediği saldırıda can kayıpları artmaya devam ediyor. Husilere bağlı medya kuruluşu Al Masirah TV’de yer alan haberlere göre Hudeyde şehrindeki limanı hedef alan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükseldi. Saldırıda 102 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, “ABD kuvvetleri, İran destekli Husilerin yakıt kaynaklarını ortadan kaldırmak ve Husileri bölgeyi terörize etmek için kullandıkları yasa dışı gelirden mahrum bırakmak için harekete geçti. Bu saldırıların amacı, kendi vatandaşlarını sömürmeye devam eden Husilerin ekonomik güç kaynaklarını zayıflatmaktır” denildi.

Ülkeye yapılan ithalatın yaklaşık yüzde 70’i ve insani yardımların yüzde 80’i Ras İsa, Hudeyde ve Salif limanları üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kasım 2023’ten bu yana Gazze’deki olaylar nedeniyle İsrail ile bağlantılı gemilere ve İsrail topraklarına hava saldırıları düzenleyen Husiler, ABD-İngiliz birliklerinin müdahalesiyle bu ülkelerin gemilerine de saldırmaya başladı. ABD ordusunun 15 Mart’ta Yemen’in başkenti Sana ve liman kenti Hudeyde’ye yönelik düzenlediği geniş çaplı saldırılarda 53 kişi hayatını kaybederken, 98 kişi yaralandı. – EL HUDEYDE

Related Posts

Trump’tan Şara’ya çağrı: İsrail’le normalleşin

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye lideri Şara ile görüştü. Bu, ABD ve Suriye liderleri arasında 25 yıl sonra gerçekleşen ilk görüşme olarak kayda geçti. Fotoğraflarda Şara ile Trump’ın ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman el sıkışırkenki …

Dört belediye başkanı daha AK Parti’ye katılıyor

AK Parti, TBMM’de düzenlenecek bugünkü Grup Toplantısı’nda dört belediye başkanını daha parti saflarına katacak.

Lisede alay ettiler, 18 yaşında milyoner oldu

Lisede hayalleri yüzünden alay edilen ve hatta öğretmenleri tarafından dahi küçümsenen bir genç kız, 18 yaşında milyon dolarlık bir işe imza attı.

Trump’tan Türkiye ziyareti için yeni açıklama: Putin şartı

ABD Başkanı Trump’ın Özel Temsilcisi Kellogg, “Devlet Başkanı Putin’in (İstanbul’a) gelmesini umuyoruz, o zaman Başkan Trump da orada olacak. Onunla çok iyi bir görüşme olabilir” ifadelerini kullandı.

MHP Ankara İl Başkanı’ndan Özgür Özel’e: ‘Haddini bildirmek sadece zaman meselesi’

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alarak “Haddini aşanlara hat bildirmek bizim için sadece zaman meselesidir. Siyaset kisvesi altında terbiyesizlik yapanlar sarf ettikleri cümlelerin acı bedelleri ile mutlaka karşılaşacaklardır” dedi.

PKK’nin ‘fesih’ bildirisi sonrası teröristbaşı Öcalan’dan ilk mesaj: ‘Önümüzdeki döneme ilişkin mesajları saygıyla selamlıyorum’

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, terör örgütü PKK’nin fesih ve silah bırakma kararını aldığı kongresine yönelik mesajında, “Tarihi 12. kongrede alınan kararları ve önümüzdeki döneme ilişkin mesajları saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.