Van’da Alabalık Üretimi Artıyor

Van’da Çiftlik Balıkçılığı Teşvik Ediliyor

Van’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan teşviklerle sayıları artan tesislerde yılda 4 bin ton alabalık üretimi yapılıyor. Van Gölü’nde yaşayan inci kefali sayesinde balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı haline geldiği kentte, devletin sağladığı desteklerle çiftlik balıkçılığı da gelişiyor.

Gürpınar, Çatak, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerindeki akarsu ve barajlara kurulan alabalık üretim tesisleri, bölgenin ekonomik kalkınmasına ve balıkçılığın gelişmesine katkıda bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan hibe desteklerle kurulan tesislerde yıllık yaklaşık 4 bin ton alabalık ve 45 milyon alabalık yavrusu üretiliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bünyamin Hakan, ilde uygulanan devlet teşvikleriyle balık üretiminin her geçen gün yaygınlaştığını ifade etti. Kentin inci kefali ve alabalık potansiyelini korumak amacıyla yapılan çalışmalara değinen Hakan, “Su kaynakları bakımından zengin olan ilimizde devlet teşvikleriyle sayıları artan tesislerde yılda 4 bin ton alabalık ve 45 milyon yavru balık üretiliyor. Son 5 yılda desteklerden faydalanan 405 kişiye yaklaşık 8 milyon 112 bin lira ödeme yapıldı.” şeklinde konuştu.

Bölgede balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini belirten Hakan, “Van Gölü’nün etrafında önemli su kaynaklarına sahibiz. Bakanlığımızın destekleriyle tesislerimizi en iyi noktaya taşıyacağız. Binlerce insanımızın ekmek kapısı olan bu kaynaklarımızı koruyoruz. Gürpınar ilçesindeki bir alabalık tesisine Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yaklaşık 5 milyon hibe desteği verildi. Üreticilerimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Gürpınar ilçesinde 240 ton balık kapasiteli tesisin sahibi Ferdi Öztunç, çevre illerin alabalık ihtiyacını karşıladıklarını ve yılda 240 ton alabalık ürettiklerini belirtti. Öztunç, Tarım ve Orman Bakanlığından aldıkları destekle balıkçılıklarını geliştirmeyi hedeflediklerini ve ekonomiye katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Geçen yıl aldığımız yaklaşık 5 milyon lira hibe desteğiyle tesisimizi büyüttük. Hedefimiz daha fazla üretim yapmak.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Kapalıçarşı’da altın rekor kırdı

İran- İsrail geriliminden endişelenen yatırımcılar güvenli liman altına hızla yöneldi. Gece yarısı başlayan İsrail saldırılarının ardından 4 bin 380 TL ile güne başlayan gram altın Kapalıçarşı’da 4 bin 400 TL’ye kadar yükselerek yeni bir rekor kırdı.

Mahfi Eğilmez yatırımları sigortalayacak hamleyi açıkladı: İsrail İran’ı vurdu piyasalar allak bullak

İktisatçı Mahfi Eğilmez, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından piyasada artan dalgalanmalara dikkat çekerek, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Gelişmeleri hem siyasi hem de ekonomik açıdan değerlendiren …

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü yüzde 177 büyüdü

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü, teknolojik gelişmeler ve ülkenin enerji politikalarıyla son 10 yılda yüzde 177 büyüyerek 13 bin 376 megavat oldu.

Orta Doğu’da tansiyon arttı, savunma sanayii hisseleri fırladı: Yüzde 7’ye varan yükseliş

Orta Doğu’da tansiyon arttı, savunma sanayii hisseleri fırladı: Yüzde 7’ye varan yükseliş

‘Fırsat kaçmasın’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, telekomünikasyon sektörünün önümüzdeki 15 yılını şekillendirecek kritik kararların eşiğinde olduğunu vurguladı. Özellikle fiber internet altyapısı ve 5G teknolojisine geçiş süreçlerinin Türkiye’nin dijitalleşme hedefleri için hayati önem taşıdığını belirten Aksoy, bu yıl alınacak kararların 15 yıl boyunca ülkenin dijital geleceğini belirleyeceğini söyledi.

İBB taksi ihalesinde 9 plaka satıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Uygulama Bazlı Taksi Taşımacılığı” kapsamında devreye alınacak 2 bin 500 yeni taksiden oluşan ilk etapta ihaleye çıkardığı 150 plaka için 9 satış gerçekleştirdi. Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi …