Türkiye Türkmenistan’dan Doğal Gaz İthalatına Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Türkmenistan İle Tarihi Adım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan’da bir konferansa katılarak 1 Mart itibarıyla önemli bir adım attıklarını belirtti. Türkmenistan’dan doğal gaz ithalatı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bayraktar, bu adımın Türkiye’nin doğal gaz arzını çeşitlendirmesi ve Türkmenistan doğal gazının Avrupa’ya ulaşmasını sağlaması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ve Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bayraktar, Barış ve Güvenlik Yılı kapsamında düzenlenen toplantıya katılarak Türkmenistan ile petrol ve doğal gaz sahalarının geliştirilmesi konusunda ortaklıklar hedeflediklerini açıkladı.

Enerji Perspektifi ve Türkiye’nin Enerji Stratejisi

Enerji perspektifini paylaşmak üzere Aşkabat’ta düzenlenen uluslararası konferansa katılan Bakan Bayraktar, katılımcılarla Türkiye’nin enerji stratejisini paylaştı. Bayraktar, enerji güvenliği ve bağımsızlığının önemine vurgu yaparak Türkiye’nin enerji talebinin artışını ve enerji bağımsızlığındaki zorlukları dile getirdi.

Bakan Bayraktar, Türkmenistan ile gerçekleştirilen doğal gaz ithalatının yanı sıra, gelecekte inşa edilmesi planlanan Trans Hazar Doğal Gaz Boru Hattı projesi ile daha fazla doğal gazın Avrupa’ya ulaştırılmasını umduklarını belirtti. Yeni ortaklıkların kurulması ve bölgesel iş birliklerinin artması yönünde adımlar atacaklarını dile getiren Bayraktar, Türkiye’nin elektrik ticaretini arttırmayı ve komşularıyla elektrik enterkonneksiyonunu genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Türkmenistan Petrol ve Doğal Gazdan Sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkmengaz Başkanı ile de görüşen Bakan Bayraktar, iki ülkenin enerji projelerindeki ilerlemeyi ele aldı. Türkmenistan ile yapılan iş birliklerinin gelecekte enerji sektöründe büyük fırsatlar yaratabileceğini vurguladı.

Related Posts

BBC’den Gazze belgeselini sansür

Match of the Day’in eski sunucusu Gary Lineker, Gaza: Doctors Under Attack adlı belgeselin BBC tarafından yayımlanmaması sonrası kurumun en üst düzey yöneticilerini hedef aldı. Londra’daki özel gösterimde konuşan Lineker, “Bu belgesel mutlaka …

Rekabet Kurumu’ndan Spotify’a inceleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığı gerekçesiyle hukuki süreç başlatılacağı açıklanan Spotify’a Rekabet Kurumu tarafından inceleme başlatıldı.

Taliban hükümetini resmen tanıyan ilk ülke Rusya oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, 15 Ağustos 2021’de meydana gelen yönetim değişikliği sonrası kurulan Afganistan yönetimini resmen tanıdıklarını bildirdi.

İran’dan İsrail ekonomisinin kalbine nokta atışı! Minimum harcama maksimum etki

İran, İsrail’in borsa binasını ve kritik altyapılarını hedef alarak ülke ekonomisine darbe vurdu. İsrail’in, özellikle denizcilik sevkıyatları İran füzeleri ile sekteye uğradı. İsrail ekonomosinin savaşı uzun süre kaldıramayacağının farkında olan ABD Başkanı Donald Trump, ateşkesin ardından diplomasi ve ekonomik güç yoluyla İran’ı kontrol altına almayı amaçladı.

Belediye duyurdu: 4-5 Temmuz tarihinde denize girmek yasaklandı

Giresun Belediyesi, yüksek dalga ve rip akıntısı tehlikesi nedeniyle 4-5 Temmuz tarihlerinde denize girişi yasakladı. Karar, olası boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla alındı. Yetkililer, halkı uyararak yasağa uyulmasını ve sahillerde dikkatli olunmasını istedi.

Saraçhane eylemcilerinden 15’ine tutuklama talebi

Saraçhane’deki mitingde gözaltına alınan 34 kişiden 15’i için tutuklama talep edildi. 19 kişi de adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.