“Şam, yeni banknotlarını BAE ve Almanya’da bastırmayı planlıyor; Esad portresi paralardan kalkacak”

Suriye, Yeni Banknotlarını Yabancı Ülkelerde Bastırmayı Planlıyor

Suriye, yeni banknotlarını Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya’da bastırmayı planlıyor. Şam yönetimi, Beşar Esad’ın portresini de banknotlardan çıkaracak. İç savaş sürecinde Rusya, Avrupa Birliği yaptırımları nedeniyle on yıldan fazla bir süre boyunca Suriye’nin banknotlarını basan ülke olmuştu.

Suriyeli kaynaklara göre, BAE merkezli Oumolat firmasıyla görüşmelerde son aşamaya gelindi. Alman kamu şirketi Bundesdruckerei ve özel sektör firması Giesecke+Devrient de sürece dahil olmak istiyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu gezisinde Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldıracağını açıklamasının ardından, Riyad’da Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Colani (Ahmed eş-Şara) ile yaptığı görüşme dikkat çekmişti. Görüşmeden hemen önce Trump, Suudi Arabistan’da yaptığı bir konuşmada Suriye’ye yaptırımları kaldırma kararı aldıklarını ifade etmişti.

Esad’ın Portresi Banknotlardan Kalkıyor

Yeni banknotlarda eski lider Beşar Esad’ın portresi yer almayacak. İç savaş sürecinde Rusya, Avrupa Birliği yaptırımları nedeniyle on yıldan fazla bir süre boyunca Suriye’nin banknotlarını basan ülke olmuştu. Şimdi Şam yönetimi, bu alanda da yönünü farklı aktörlere çevirmiş durumda.

Related Posts

ABB Başkanı Mansur Yavaş’dan yargı hamlesi! AKP’li Gökçek’i tanık olarak gösterdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş son günlerde kamuoyunda ‘bardak alımı’ konusundaki iddiaları yargıya taşıdı. AKP Milletvekili Osman Gökçek ile İl Başkanı Hakan Han Özcan tanık olarak gösterildi; bildiklerini savcılıkla paylaşmaları istendi.

Özgür Özel, Silivri’de: 19 Mart darbesinin karargâhı Beştepe’dir, silahı yargıdır!

Özgür Özel, Silivri’de: 19 Mart darbesinin karargâhı Beştepe’dir, silahı yargıdır!

Ayvalık’ta ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var

Balıkesir’de gerçekleşen zincirleme kazada 4 kişi yaralandı.

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a sert tepki: Siyasi ahlaka uymayan milletvekili transferlerine kalkışmak güven ortamını bozar

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a sert tepki: Siyasi ahlaka uymayan milletvekili transferlerine kalkışmak güven ortamını bozar

Erdoğan, Bakan Yumaklı’nın uzattığı Yörük poşusunu takmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Külliye’de düzenlenen programda Bakan Yumaklı’nın kendisine uzattığı Yörük poşusunu takmadı.

Trump’tan Şara’ya çağrı: İsrail’le normalleşin

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye lideri Şara ile görüştü. Bu, ABD ve Suriye liderleri arasında 25 yıl sonra gerçekleşen ilk görüşme olarak kayda geçti. Fotoğraflarda Şara ile Trump’ın ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman el sıkışırkenki …