Prof. Dalva sünnet için en uygun zamanı açıkladı

Çocuklarda Sünnet İşlemi ve Doğru Yaklaşım

Bayındır Sağlık Grubu’nun açıklamasına göre, her yaşta erkek çocuğu için sünnet işlemi önemlidir ve ailelerin doğru kararlar alması gerekmektedir. Bayındır Söğütözü Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzak Dalva, sünnet işlemi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Sünnetin en ideal zamanının yenidoğan dönemi ve ilkokul öncesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dalva, yenidoğan bebeklerde sarılık olmaması durumunda lokal anesteziyle sünnetin en uygun seçenek olduğunu belirtti.

İlk altı ayda lokal anestezinin tercih edildiğini aktaran Dalva, bir yaşına kadar genel anestezinin ancak zorunlu hallerde uygulanması gerektiğini söyledi.

Sünnetin ameliyathane şartlarında ve hijyenik bir ortamda yapılmasının enfeksiyon riskini azalttığını vurgulayan Dalva, üç yaşına kadar genel anesteziden kaçınılması gerektiğini, daha sonra ise uygun anestezi yönteminin çocuğun ve ailenin tercihine göre seçilebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Dalva, sünnet öncesinde çocuğun mutlaka uzman bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, çocukta var olan tıbbi durumların sünnet planını belirlemede önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Sünnet sonrası dönemde pansumanın düzenli olarak yapılması gerektiğinin altını çizen Dalva, dikişlerin kendiliğinden düşeceğini ve deniz gibi ortamlardan bir süre uzak durulması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler