Özgür Özel’den ‘SGK borcu’ tepkisi: Belediyelerimize darbe girişimi var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda konuştu.

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarının tahsiline ilişkin tartışmalara değinen Özel, “CHP’li belediyeler iş yapmasın diye çok haksızlığa uğruyorlar” dedi.

AK Parti’den devraldıkları Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 30 milyar TL borcu olduğunu aktaran Özel, “Türkiye’nin en borçlu belediyeleri AKP’den CHP’ye geçen belediyeler” dedi. “Bize enkaz devrettiler başkanlarımız her şeye rağmen inanılmaz bir gayretle çalışıyorlar. Elimizi kolumuzu bağlamaya çalışan bir iktidar var ama başaramayacaklar” diye konuştu.

Erdoğan’ın talimatıyla CHP’li belediyelere mali darbe girişiminde bulunulduğunu söyleyen Özel, “Türkiye’nin en büyük dayanışmasını örgütleriz ama yine de vatandaşı mağdur etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Yapılacak ilk seçimlerde Türkiye’de iktidarın değişeceğini söyleyen Özel, “Devlet milletin karşısına dikilirse orada devlet değil millet kazanır” dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirerek, “Seçim bitti, verilerin sözler rafa kalktı. CHP’li belediyelerin yolsuzluk, hırsızlık girdabına vatandaşlarımız tekrar sürüklendi. Dans düzenlemesini belediyecilik zannediyorlar. İdeolojik bağnazlık bunların paçalarından akıyor. CHP Genel Başkanı’na şunu söylemek isterim. Dürüst siyaset sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini daha büyük vaatlerde bulunarak gizleyemezsiniz. Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarına söyleyin. Bedava yapacağız diyerek söz verip 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler. Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’a yanıt veren Özel ise, “Şimdi Sayın Erdoğan, hangi AK Partili belediye SGK’ya borcunu ödemiş, bir söylesin. Ellerinden aldığımız bütün belediyeler, en az 5 yıl boyunca hiç borç ödememişler. SGK’ya yatırılacak parayla, zamanında AK Partili belediye hizmet yapacak. Sonra onun kendisine kullandığı parayı, bugün biz ödeyeceğiz AK Partililer için. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için 412 belediyeyi bize verdi. Böyle bir çifte standart olur mu?” demişti.

‘BORÇ BİLDİRİMLERİNİ GÖNDERDİK’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, 31 Mart yerel seçimlerinden önce belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yaptıklarını hatırlatarak, “Bunu sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bunca uyarıya rağmen hala harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla” diye konuşmuştu.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir