Meteoroloji’den yine uyarılarla dolu bir Pazar!

Meteorolojiden Yine Uyarılarla Dolu Bir Pazar

Ankara (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Ege bölgesi (Manisa ve İzmir hariç), Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Tekirdağ, Kırklareli, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Trabzon’un doğusu, Rize çevresi, Artvin’in kıyı ilçeleri, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevresi ve Şanlıurfa’nın batı kesimlerinde yağışlı bir hava öngörülüyor.

Bu yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenirken, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği öngörülüyor. Muğla’nın doğusu, Antalya ve Mersin çevresi ile Adana’nın batısında ise yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Rüzgarın ise Marmara ve Kıyı Ege bölgesinde kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esmesi beklenirken, Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma, don, pus ve sis oluşabileceği uyarısında bulunulmaktadır.

Meteoroloji ekipleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki yüksek bölgeler ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etmektedir.


Related Posts

Deprem sadece 4.2 büyüklüğündeydi 5 gibi hissedildi… Deprem uzmanı sebebini açıkladı

Uzmanlar, bugün Gemlik’te meydana gelen 3.9 ve 4.2 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi.

Sarıyer’den ikinci acı haber de geldi

Sarıyer’de denizde kaybolan 2 gencin cesedine ulaşıldı.

Rusya korkusu! O ülkede kadınlara askerlik zorunlu oldu

Danimarka Parlamentosu’nda 11 Haziran’da kabul edilen yeni yasa ile 1 Temmuz 2025 itibarıyla 18 yaşını dolduran tüm kadınlar, erkeklerle birlikte kura sistemine tabi olacak. “KURA SİSTEMİNE DAHİL EDİLECEK” Ülkede mevcut yasaya göre 18 yaş üstü …

İstanbul’da bazı metro durakları kapatıldı!

İstanbul Valiliği Taksim ve Şişhane ve Taksim-Kabataş Füniküler hattının yolcu alımınına kapattı.

ABD’de Demokrat Kongre üyesinden İsrail’e tepki: ‘Açlığı silah olarak kullanmasına öfkeliyiz’

ABD Kongre üyesi Demokrat Rashida Tlaib, Başkan Donald Trump yönetimine yazdığı mektupta, İsrail’in Gazze’deki insani yardım ablukasının durdurulması çağrısı yaptı. Mektupta, nüfusun tamamının kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilerek bunun, hem ABD hukukunun hem de uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunun altı çizildi.

Rusya’dan İsrail’e gözdağı: Putin’in sağ kolundan ‘dünya cehenneme döner’ çıkışı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail’in İran’da iktidar değişikliği hedefiyle ilgili “Herhangi bir ülke veya ülkelerden oluşan grubun, başka ülkelerde iktidar değişikliğini tartışmaması gerekiyor. Böyle olursa, dünya cehenneme dönüşebilir.” dedi.