İstanbul’da “Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı” başladı

İstanbul’da Gerçekleşen Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı Başladı

Ulusal Strateji Merkezi (USMER) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı” etkinliği bugün başladı. Şişli’deki bir otelde gerçekleşen konferansta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, uluslararası toplumun sorunlara çözüm üretme konusunda yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Sırakaya, Birleşmiş Milletler’in (BM) adaletsizlik içinde olduğunu belirterek, Güvenlik Konseyi’nin temsil konusundaki eksikliğine vurgu yaptı. “Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Afrika kıtasının temsil edilmediğini ve İslam aleminin hiçbir şekilde temsil edilmediğini görüyoruz.” dedi.

Filistin meselesine de değinen Sırakaya, “Dünya 5’ten büyüktür çünkü insanlık 5’ten büyüktür.” vurgusunu yaparak Türkiye’nin sesini yükselteceğini ve sessiz kalmayacağını belirtti.

Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeyde barış çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Sırakaya, “Hepimiz Filistin’de Filistinli olacağız.” sözleriyle duyarlılığını gösterdi.

Katkı sunan konuşmacılardan biri de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu. Perinçek, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’in küresel çatışmaların odağı haline geldiğini ve ABD’nin bölgeye yoğunlaştığını belirtti. Ayrıca, İsrail saldırganlığının coğrafyayı tehdit ettiğini vurguladı.

Perinçek, “ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin planlarını bozarak birlik olmalıyız. Birbirimize destek olmalı ve düşmanı boşa çıkarmalıyız.” diyerek işbirliği çağrısında bulundu. Konferans, yarın sona erecek ve çok sayıda ülkeden katılımcıları ağırlayacak.

Related Posts

Hatay’da tedavi edilen yabani kuşlar yeniden doğaya kavuştu

Hatay’da tedavisi tamamlanan 11 yabani kuş doğaya salındı.

Şezlong kavgasında kan aktı: Baltayla öldürdü, kaçarken yangın çıkardı

Çeşme’de iki site görevlisi şezlong yeri nedeniyle tartıştı. Kavgaya dönen tartışmada Soner Boztepe, başına aldığı balta darbesiyle hayatını kaybetti.

Malatya’da Silahlı Kavga: 2 Yaralı

Battalgazi’de husumetliler arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı, zanlılar kaçtı.

Sivasspor İran’da 4-0 Mağlup Oldu

Sivasspor, Tractor FC ile hazırlık maçında 4-0 yenilerek yeni sezon hazırlıklarına kötü başladı.

Mustafakemalpaşa İlçe Stadyumu Yenilendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesindeki ilçe stadyumunu baştan sona yenileyerek modern bir spor tesisi haline getirdi. Yapılan yenilikler arasında engelli tribünü, yeni soyunma odaları ve diğer altyapı çalışmaları yer alıyor.

Patnos’ta Cadde İsimleri Değişti

Patnos Belediyesi, ilçedeki bazı cadde ve sokakların isimlerini değiştirdi. Beylerbeyi Caddesi, merhum eski belediye başkanı Ali İhsan Hallaç’ın adıyla anılacak. Ayrıca, isimsiz bir caddeye merhum Salih Ataseven’in ismi verildi.