FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 6. gün: İran’dan İsrail’e hipersonik ‘Fettah’ füzesi fırlatıldı; ABD’nin İran’a karşı saldırılara katılacağı iddiası, Hamaney’den “savaş” mesajı

İsrail “Çağrı cihazı patlamalarını hafif bırakacak operasyon yolda” dedi, İran’ın üst düzey komutanı Şadmani’yi öldürdü

CHP’li başkanlar İmamoğlu ve arkadaşlarına destek için Saraçhane’de buluştu

CHP’li belediye başkanları, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarıyla dayanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantısının sonuç bildirgesini okuyan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Bu karanlık günleri, milletimizin desteği ve inancıyla hep birlikte aşacağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.

İsrailliler şaşkın

İsrail halkı, her gece Demir Kubbe’yi geçip kentlerine düşen İran füzelerinin şokunu yaşıyor.

21 Arap ve İslam ülkesinden İsrail’e kınama

Arap ve İslam ülkeleri, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını kınadı ve bölgesel sükunet ve nükleer silahsızlanma çağrısı yaptı.

İsrail İran’a yeni hava saldırısı başlattı: Tahran’dan dumanlar yükseldi

Terör devleti İsrail İran’a yeni hava saldırısı başlattığı bildirildi. Başkent Tahran’da patlama seslerinin duyulduğu ve dumanların yükseldiği görüldü.

Son dakika | Tahran’da patlama sesleri

İsrail ve İran arasındaki çatışmalar 4.gününde sürerken İsrail Başbakan’ı Binyamin Netanyahu, yeni bir saldırının sinyalini verdi. “Tahran’ı boşaltın” diyen Netanyahu “Harekete geçiyoruz. Tahran semaları kontrol altında” açıklamasında bulundu …