EÜ’den Afrika deri sanayine teknoloji ve eğitim desteği

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü, AB Projesiyle Deri Endüstrisine Teknolojik Destek Sunuyor

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de alanında tek olup uluslararası deri sanayine Avrupa Birliği (AB) projeleriyle teknolojik destek sağlamaya devam ediyor. Avrupa Birliği ERASMUS Plus Programı kapsamında, Ege Üniversitesi’nin de ortak olduğu Tanzanya ve Uganda’da sürdürülebilir kalkınmayı ve etkili eğitimi desteklemeyi amaçlayan proje, 7 farklı ülkenin katılımıyla 400 bin Euro bütçe ile kabul edildi.

Projede Önemli İsimler Yer Alıyor

Projenin koordinatörlüğünü EÜ Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu yaparken, Prof. Dr. B. Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Ersin Önem, Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu ve Doç. Dr. Çiğdem Kılıçarislan gibi önemli isimler de projede yer alıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini makamında ağırlayarak Üniversitenin uluslararası düzeydeki projelerdeki başarısına vurgu yaptı ve Deri Mühendisliği Bölümü ekibini tebrik etti.

Uganda ve Tanzanya’da Mükemmeliyet Merkezleri Kurulacak

Proje kapsamında, Uganda ve Tanzanya’da deri endüstrisi ve teknolojisi için ‘Mükemmeliyet Merkezleri’ kurulması planlanıyor. Bu merkezler, deri endüstrisine eğitim, seminerler, destek hizmetleri ve danışmanlık imkanı sağlayarak sektörün gelişimine katkıda bulunacak.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mete Mutlu, projenin deri sektörüne yeni perspektifler kazandıracağını ve iş birliklerini artırarak ticaret hacminin yükselmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

LGS tercih süreci 14 Temmuz’da başlıyor: ‘Seçenekleri artırın’

Özel Taş Okulu Müdürü Dr. Burcu Aybat öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

AŞURE GÜNÜ İBADETLERİ VE ORUCU | Aşure günü tek gün oruç tutulur mu? Muharrem ayının 10. günü neler yapılır, Aşure günü yapılacak ibadetler ve faziletleri nelerdir?

Aşure Günü orucu ve ibadetleri, Müslümanlar tarafından idrak ediliyor. Müslümanlar tarafından manevi huzur ve heyecanla beklenen aşure günü, Diyanet 2025 takvimine göre 5 Temmuz 2025 Cumartesi günü idrak edilecek. “Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” şeklinde Peygamberimiz tarafından buyurulan muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü oruç tutmak bazı âlimlere göre sünnet olarak belirtiliyor. Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir ay olan Muharrem ayı, ortak noktalar ve duygular ifade ediyor. Bu önemli günde dini vecibelerini yerine getirecek olan Müslümanlar Aşure Günü yapılacak ibadetler ve dualarını merak ediyor. Peki, aşure günü neler yapılır, hangi ibadetler yapılmalı? Aşure günü tek gün oruç tutulur mu? İşte, Aşure günü faziletleri ve ibadetleri hakkında ayrıntılı bilgiler.

Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı nedir?

Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı, modern kimyanın temel taşlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Kimyasal reaksiyonların nasıl gerçekleştiğini, hangi hızda ilerlediğini ve bu süreçte enerji değişimlerinin nasıl meydana geldiğini anlamak, ilaç geliştirmeden endüstriyel üretime kadar birçok alanda kritik öneme sahip. Peki, Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı nedir?

Yaz Kur’an kursu başladı mı, ne zaman başlıyor? Yaz Kuran kursu 2025 kaç ay sürecek? İşte takvim bilgisi…

Yaz Kuran kursları ilan edilen takvim doğrultusunda eğitim verecek. Yaz tatili boyunca uygulanacak kursların açılış tarihi ve süresi de araştırılıyor. 2025 yılı yatılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim, müftülüklerin imkânları ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda 4 hafta ya da 4+4 sekiz hafta olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilecek. Peki Yaz Kur’an kursu başladı mı, ne zaman başlıyor? Yaz Kuran kursu 2025 kaç ay sürecek? İşte ayrıntılar…

LGS SONUÇLARI 2025 TAKVİMİ || LSG sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB tarihi açıkladı! LGS sonuçları nereden sorgulanacak?

LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından 15 Haziran tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi LGS sınavının ardından sınava giren öğrenciler ve velileri tarafından başta belirtilen sorunun cevabı en çok sorgulananlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Merak edilen soru Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından belli oldu. Peki, 2025 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sorgulanan sorunun cevabıyla ilgili detaylar…

Vize süreci eğitimi etkiliyor… ‘Eğitim Vizemi Şimdi İstiyorum’ kampanyası başlatıldı

Türkiye’den yurtdışına okumaya gitmek isteyen öğrenciler vize sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Yurtdışı Eğitim Danışmanları Derneği (YEDAB), her yıl yaklaşık 10 bin Türk öğrenci Erasmus programına kabul edildiği halde vize randevusu alamadığı için ‘Eğitim Vizemi Şimdi İstiyorum’ kampanyası başlattı.