Filistin BM Temsilcisi Gözyaşları İçinde BM Güvenlik Konseyi’ne Savaş Suçlarını Anlattı
Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyi’nde Orta Doğu’daki son durum hakkında yapılan oturumda şok edici ifadeler kullandı.
Mansur, Gazze’deki çocukların öldürülmesini soykırım olarak nitelendirdi ve İsrail’in saldırılarına karşı çıktı. Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Mansur, “Binlerce çocuk açlıktan ölüyor. Annelerin gözyaşlarını, acı çeken çocukları görmek dayanılmaz bir durum” dedi.
Mansur, İsrail saldırılarında 10 çocuğundan 9’unu kaybeden Filistinli kadın doktordan da bahsetti ve duygusal anlar yaşadı. “Benim torunlarım var. Aileleri için ne anlama geldiklerini biliyorum. Bu yüzden Filistinlilerin acısını insanlık adına görmek dayanılmaz” diye belirtti.
Mansur, “Alevler ve açlık Filistinli çocukları yiyip bitiriyor. Bu vahşetin sona ermesi gerekiyor. Biz evlatlarımızı ve insanlarımızı seviyoruz ve onların acı çekmesini istemiyoruz” diye ekledi.