Bakan Ersoy’un istifa etmesi için bir büyük skandal daha!

Neşe Çıldık’ın İmzası ve Turizm Bakanı Ersoy’un Skandalı

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan Grand Kartal Otel yangınında 36’sı çocuk olmak üzere 78 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ancak, bu faciadan hala kimse sorumluluk kabul etmiş değil. Bu sorumluluktan kaçınan isimlerden biri de Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy. Ersoy’un, yangın öncesinde kendi oteline teşvik verdiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Ersoy’un Maxx Royal Bodrum için izin belgesi imzasının, daha önce ETS Tur’da yatırım danışmanlığı yapan ve şu anda Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü koltuğunda oturan Neşe Çıldık’a ait olduğu ortaya çıktı.

Bolu’daki faciadan sonra, Turizm Bakanlığı’ndaki önemli makamlardan birinde oturan Bakan Ersoy’un eski danışmanının kim olduğu anlaşıldı. Otel yatırımları için gerekli izinleri onaylayan kişinin Neşe Çıldık olduğu belirlendi.

Çıldık, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı ve daha sonra genel müdür oldu. Öncesinde bakanlıkta çalışan Çıldık, ayrıldıktan sonra ETS Tur’da Ersoy’a danışmanlık yapmış.

Çıldık’ın atandığı gün medyada yer alan özgeçmişinde sadece “ETS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy’un Maxx Royal Otel zincirlerinin turizm yatırım ve planlama çalışmalarındaki danışmanı” olduğu belirtiliyor.

Maxx Royal Bodrum Projesi ve İmzası

Çıldık’ın son imzalarından biri yine tartışmalı bir projeye ait. Bu proje, Turizm Bakanı Ersoy’un şirketine ait.

Voyag Turizm Otelcilik İşletmesi İnşaat Sanayi AŞ, Bodrum’da Maxx Royal Bodrum Oteli’ni kurmak istiyor. Başvurular 2014 yılında yapılmaya başlanıyor ve ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alınıyor. Ancak, mahkeme bu kararı iptal ediyor. Projeye rağmen çalışmalar devam ediyor. 2019 yılında ‘halk katılım toplantısı’ düzenleniyor. Şubat 2024’te yeni ÇED dosyası sunuluyor ve Temmuz 2024’te nihai ÇED raporu oluşturuluyor, ardından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alınıyor.

Bodrumluların tepkisi üzerine bu karar TMMOB tarafından yargıya taşınıyor. Bölge, doğal SİT alanı ve ormanın içinde bulunuyor. Geçen yılın sonunda Meclis’te İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun, bu projeyi Ersoy’a sordu. Ersoy ise kendisini, “İhaleye, en yüksek teklifi benim firmam verdiği için, bende kalmış” diyerek savundu.

Ersoy’un sözleri tam olarak şöyle:

“Burası için Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2005 yılında (Eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu döneminde) ihaleye çıkmış. İhaleye, en yüksek teklifi benim firmam verdiği için, bende kalmış, 2006 yılında ihale bittikten sonra bize, ön izin verilmesi talebini yapmışız. Ne yapmışlar? Bize de 2006 tarihinde ön izin vermişler. Ek tahsis başvurusunu da Bakan olmadan 5 ay önce yaptım.”

Related Posts

Nevşin Mengü’den saldırıya uğrayan Özgür Özel’e olay benzetme

CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin mengü, Sırrı Süreyya Önder’in Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma törenine katılan CHP lideri Özgür Özel’in çıkışta fiziksel saldırıya uğraması hakkında konuştu. YouTube kanalı üzerinden yaptığı canlı yayında Özgür Özel’e olay göndermelerde bulundu. Mengü Özgür Özel için “Öyle ‘Düdü Mehmet’ gibi ortada gezersen alay konusu olursun.” dedi. Yine CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazetecilerden Yılmaz Özdil de, Özgür Özel’e saldırıdan dolayı ‘armut’ benzetmesi yapmıştı.

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

Kocaeli’ndeki yangında 3 ev yandı; 2 itfaiye eri yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki 2 eve daha sıçradı. Müdahale sırasında 2 itfaiye eri yaralanırken, 3 ev kullanılamaz hale geldi.

Plakalarda yeni dönem başlıyor: Değiştirmeyen sürücüler trafiğe çıkamayacak

Araç muayene işlemleri sırasında plaka üzerindeki harf ve rakamların okunmasını engelleyecek vidalara ilişkin sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçmişte yalnızca harf ve rakamlar arasında bulunan vidaların ‘ağır kusurlu’ sayıldığı muayene işlemlerinde artık, plaka üzerindeki vidaların tamamı muayeneden kalmak için yeterli sayılacak. Plakasında vida bulunan araçların muayeneden geçmesine ve trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

ABD’de Türk öğrenci Öztürk davasında yeni gelişme: Temyiz duruşmasında hükümetin avukatları gözaltına gerekçe sunamadı

ABD’de, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle gözaltında tutulan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün temyiz davasında, hükümetin avukatları gözaltı için herhangi bir gerekçe sunamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir