Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Kene Uyarısı: Sıcak Havalarda Dikkat!

Bilim insanları, nisan ayıyla birlikte kenelerin artış gösterdiğini ve doğaya yayıldığını açıkladı. Özellikle Sivas, Tokat, Amasya, Erzincan ve Yozgat gibi illerde KKKA hastalığını taşıyan kenelerin popülasyonunun yüksek olduğuna dikkat çekiliyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte doğada kenelerin daha fazla görülmesi bekleniyor.

Risk grubunda bulunan çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşanların dikkatli olması gerektiği de vurgulanıyor. Dışarıda bulunan kişilerin eve dönüşlerinde vücutlarında kene kontrolü yapmaları önemle belirtiliyor. Kenelerin bulunabileceği piknik ve mesire alanları gibi bölgelerde ilaçlama çalışmalarının yapılması gerektiği üzerinde duruluyor.

Sivas ve çevresinde nisan ayının ortalarından itibaren KKKA vakalarının arttığı ve hastanelerde tedavi gören hastaların bulunduğu biliniyor. Uzmanlar, mayıs ve ağustos ayları arasında hastanelere başvuran vaka sayılarında ve açık alanlardaki kene popülasyonunda ciddi artışlar yaşandığını belirtiyor. Temmuz ve ağustos aylarının KKKA vakalarının en yoğun olduğu dönemler olduğu ifade ediliyor.

Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

Aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren uzmanlar, yaklaşık 7-8 yıldır devam eden çalışmaların olduğunu belirtiyorlar. KKKA’ya karşı etkinliği daha yüksek olan aşı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden uzmanlar, ilaç geliştirme çalışmalarının da bazı merkezlerde sürdüğünü aktarıyorlar. Amaçları, aşı ve ilaç çalışmalarıyla KKKA’ya karşı etkili önlemler alarak hastalığın yayılmasını engellemek.

Related Posts

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir