Fethiye’deki tarihi mezarlar restore edilecek

Fethiye’deki Tarihi Mezarlar Restore Edilecek

Fethiye ilçesinde bulunan türbenin bahçesinde yer alan tarihi mezarlar restore edilecek. Kesikkapı Mahallesi’nde bulunan Fethiye Kalesi’ndeki arkeolojik kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Fethiye Müzesi başkanlığında yürütülen çalışmalar kapsamında, tarihi mezarlıkta da restore çalışmalarına başlandı. Ahmet Gazi Türbesi’nin yanındaki mezarlar restore edilecek ve mezar sahipleri belirlenecek.

Prof. Dr. Kadir Pektaş, türbenin yakınında Menteşeoğlu dönemine ait bir cami kalıntısının bulunduğunu belirtti. Mezarlıkta bulunan Osmanlı dönemine ait mezar taşları üzerindeki yazılar çevrilerek restorasyon yapılacak.

Pektaş, projelerin onaylanmasının ardından geniş kapsamlı bir restorasyon çalışması yapılacağını açıkladı. Mezar taşlarından geçmişe dair ipuçları elde edilecek ve ziyaretçilere daha anlaşılır hale getirilecek.

Restorasyon çalışmalarıyla, tarihi mezarların kimlere ait olduğu ve üzerindeki yazıların okunabilir hale getirilmesi amaçlanıyor. Böylece Ahmet Gazi Türbesi ziyaretçileri, bölgedeki tarihi mezarlığı da keşfetmiş olacaklar.

Related Posts

Erzincan Üniversitesinde Rektörlük Binası Maketi Öğrenciler Tarafından Sunuldu

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarımı Programı öğrencileri, hazırladıkları rektörlük bina maketini Rektör Prof. Dr. Akın Levent’e sundu. Rektör, öğrencilerin yaptığı çalışmanın estetik ve teknik açıdan başarılı olduğunu belirtti.

SAĞLIK RAPORU ÜCRETİ ÖDEME: Sağlık Raporu ücreti nereye yatırılır? Sağlık Bakanlığı sbos.saglik.gov.tr rapor ödeme ekranı!

Sağlık Raporu ücreti ödeme ekranı, çeşitli sebeplerle sağlık raporu ihtiyacı bulunan vatandaşların araştırdığı konu oluyor. Haziran ayı itibariyle ehliyet, psiko-teknik, silah ruhsatı gibi belirli sağlık raporu ihtiyaçlarında ücret talep etmeye başlayan bakanlık, bu ödemeleri ise belirlenen kanallar üzerinden organize ediyor. Peki, Sağlık Raporu ücreti nasıl ödenir? Sağlık Raporu ücretleri ne kadar ve nereden ödenir? İşte, Sağlık Bakanlığı sbos.saglik.gov.tr rapor ödeme ekranı!

2025 YKS sonuçları açıklandı mı? YKS ne zaman açıklanacak, sınav sonuçları nereden öğrenilir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili sonuç sınava giren adaylar tarafından merak konusu oldu . Üniversite adayları YKS sonuçlarıyla ilgili çeşitli soruları gündeme getiriyor. Peki, 2025 YKS sonuçları açıklandı mı? YKS ne zaman açıklanacak, sınav sonuçları nereden öğrenilir?

LGS tercih süreci 14 Temmuz’da başlıyor: ‘Seçenekleri artırın’

Özel Taş Okulu Müdürü Dr. Burcu Aybat öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

AŞURE GÜNÜ İBADETLERİ VE ORUCU | Aşure günü tek gün oruç tutulur mu? Muharrem ayının 10. günü neler yapılır, Aşure günü yapılacak ibadetler ve faziletleri nelerdir?

Aşure Günü orucu ve ibadetleri, Müslümanlar tarafından idrak ediliyor. Müslümanlar tarafından manevi huzur ve heyecanla beklenen aşure günü, Diyanet 2025 takvimine göre 5 Temmuz 2025 Cumartesi günü idrak edilecek. “Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” şeklinde Peygamberimiz tarafından buyurulan muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü oruç tutmak bazı âlimlere göre sünnet olarak belirtiliyor. Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir ay olan Muharrem ayı, ortak noktalar ve duygular ifade ediyor. Bu önemli günde dini vecibelerini yerine getirecek olan Müslümanlar Aşure Günü yapılacak ibadetler ve dualarını merak ediyor. Peki, aşure günü neler yapılır, hangi ibadetler yapılmalı? Aşure günü tek gün oruç tutulur mu? İşte, Aşure günü faziletleri ve ibadetleri hakkında ayrıntılı bilgiler.

Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı nedir?

Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı, modern kimyanın temel taşlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Kimyasal reaksiyonların nasıl gerçekleştiğini, hangi hızda ilerlediğini ve bu süreçte enerji değişimlerinin nasıl meydana geldiğini anlamak, ilaç geliştirmeden endüstriyel üretime kadar birçok alanda kritik öneme sahip. Peki, Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı nedir?