İstanbul’da “Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı” başladı

İstanbul’da Gerçekleşen Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı Başladı

Ulusal Strateji Merkezi (USMER) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı” etkinliği bugün başladı. Şişli’deki bir otelde gerçekleşen konferansta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, uluslararası toplumun sorunlara çözüm üretme konusunda yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Sırakaya, Birleşmiş Milletler’in (BM) adaletsizlik içinde olduğunu belirterek, Güvenlik Konseyi’nin temsil konusundaki eksikliğine vurgu yaptı. “Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Afrika kıtasının temsil edilmediğini ve İslam aleminin hiçbir şekilde temsil edilmediğini görüyoruz.” dedi.

Filistin meselesine de değinen Sırakaya, “Dünya 5’ten büyüktür çünkü insanlık 5’ten büyüktür.” vurgusunu yaparak Türkiye’nin sesini yükselteceğini ve sessiz kalmayacağını belirtti.

Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeyde barış çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Sırakaya, “Hepimiz Filistin’de Filistinli olacağız.” sözleriyle duyarlılığını gösterdi.

Katkı sunan konuşmacılardan biri de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu. Perinçek, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’in küresel çatışmaların odağı haline geldiğini ve ABD’nin bölgeye yoğunlaştığını belirtti. Ayrıca, İsrail saldırganlığının coğrafyayı tehdit ettiğini vurguladı.

Perinçek, “ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin planlarını bozarak birlik olmalıyız. Birbirimize destek olmalı ve düşmanı boşa çıkarmalıyız.” diyerek işbirliği çağrısında bulundu. Konferans, yarın sona erecek ve çok sayıda ülkeden katılımcıları ağırlayacak.

Related Posts

Suriye İçişleri Bakanlığı ateşkes ilan etti: Süveyda’ya birlik gönderdi

ABD ve Türkiye’nin devreye girmesiyle Suriye’nin doğusunda Arap aşiretleri ile Dürziler arasında süren çatışmalar sona erdi. Taraflar arasında ateşkes ilan edilirken, Suriye İçişleri Bakanlığı da Süveyda’da güvenliği sağlamak için İsrail’le geçici mutabakata varıldığını duyurdu.

Ayvacık açıklarında 27 kaçak göçmen kurtarıldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında 15’i çocuk toplam 27 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Coldplay konserinde yakalanan yasak aşk soruşturma konusu oldu

Boston’daki Coldplay konserinde öpüşme kamerasına (kiss cam) yakalanarak bir anda dünyanın magazin gündemi olan iki üst düzey yönetici hakkında, çalıştıkları yapay zeka şirketi Astronomer tarafından resmi bir iç soruşturma açıldı.

Jandarma köylerde bilgilendirme yapıyor

Erzincan Jandarma, köylerde suç önleme ve bilgilendirme çalışmaları yürütüyor.

Hatay’da tedavi edilen yabani kuşlar yeniden doğaya kavuştu

Hatay’da tedavisi tamamlanan 11 yabani kuş doğaya salındı.

Şezlong kavgasında kan aktı: Baltayla öldürdü, kaçarken yangın çıkardı

Çeşme’de iki site görevlisi şezlong yeri nedeniyle tartıştı. Kavgaya dönen tartışmada Soner Boztepe, başına aldığı balta darbesiyle hayatını kaybetti.