Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Doğu Karadeniz’in Şifalı ve Doğal Su Kaynakları

Doğu Karadeniz bölgesi, muhteşem doğası ve zengin yer altı su kaynaklarıyla dikkat çekiyor. Böbrek taşı düşüren, mide rahatsızlığı, cilt ve göz hastalıkları gibi şikayetleri olan yerli ve yabancı turistler, “acı su” olarak bilinen şifalı ve mineralli suların bulunduğu kaynaklara ilgi gösteriyor. Bu suların bulunduğu bölgede uzmanlar, tüketim konusunda uyarılarda bulunuyor.

TRABZON’DA 20 SU KAYNAĞI TESPİT EDİLDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Fatma Gültekin, doğal su kaynaklarının içerik analizinin yapılmadan kullanılmasının sağlık açısından riskli olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Gültekin, Trabzon’da yapılan çalışmalarda yaklaşık 20 su kaynağının varlığının tespit edildiğini ve bu kaynakların özelliklerinin belirlenmesi gerektiğini vurguluyor.

‘SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYAN BİR KONU’

Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının rastgele ve kontrolsüz şekilde kullanılmasının sağlık açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Bu sebeple su kaynaklarının analiz edilerek özelliklerinin belirlenmesinin önemli olduğunu ve bu konuda bilinçli hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor.

‘SU KAYNAKLARI GÖZETİLMELİ VE ANALİZ EDİLMELİ’

Doğu Karadeniz’in su kaynaklarının gelecekte daha da önem kazanacağını dile getiren Gültekin, su tüketirken çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, su kaynaklarının analiz edilmesi konusunda ilgili mercilere danışılması gerektiğini de vurguluyor.

‘DOĞAL VE ŞİFALI SUYU KİMSE İÇTEN RENGİ DOLAYI VİİSE’

Bölgede şifalı su tüketen vatandaşlardan Ayfer Demireren, doğal ve şifalı olduğuna inandıkları suyu yıllardır içtiklerini belirtirken, Coşkun Komar da su kaynaklarının analiz edilmeden içilmemesi gerektiğini düşündüğünü ifade ediyor.

Related Posts

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı

A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı