Muharrem İnce: Çiğdem Bayraktar Ör’ün tutuklanması bir rezalettir!

T24 Haber Merkezi

“Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamalarıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan akademisyen ve Laiklik Meclisi üyesi Dr. Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ör’ün sosyal medya paylaşımıyla ilgili soruşturma başlattı. Bu kapsamda harekete geçen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, akademisyeni gözaltına aldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Ör’ün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Anadolu Adalet Sarayı’na götürülen Ör, savcılıkça ifadesinin alınması sonrası “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Gözaltına alınan Çiğdem Bayraktar Ör , “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla ile çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör’ün tutuklanmasının bir rezillik olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Çiğdem Bayraktar Ör’ün attığı bir tweet nedeniyle tutuklanması, hukukun tamamen çiğnenmesidir ve kabul edilemez bir rezalettir! Eğer Erdoğan gibi düşünmeyen herkesi hapse atarak susturmaya kalkışıyorsanız; o zaman milyonlarca yurttaşımızı da hapse atmaya hazır olun, çünkü bu ülkede özgür düşünceyi zincire vurmaya kimsenin gücü yetmeyecek!”

Çiğdem Bayraktar Ör kimdir?

Çiğdem Bayraktar Ör, 1981 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ör, Marmara Üniversitesi’nden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. Çiğdem Bayraktar Ör, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlayarak, doktor ünvanını aldı.

Dr. Çiğdem Bayraktar Ör, tarih ve politika üzerine yaptığı çalışmalarla ön plana çıkıyor. Ör’ün modern Türk tarihi, uluslararası ilişkiler üzerine de çalışmaları ve kitapları bulunuyor.

Ör, İyi Kitap Yayınevi’ni de kurarak burada yayın yönetmenliği de yaptı. Çiğdem Bayraktar Ör, Hereke Halı’nın CEO’su Erhan Ör ile dünyaevine girdi. Çiftin 2 çocukları bulunuyor.

Ör’ün kitapları

Biz Kimiz

Zoraki Demokrasi

Türkiye’nin İsrail Politikası

Sonrasız

Staj

Sevgili

Sör Siyonist İngiltere’den Filistin’e Toprak Kavgası

 

Related Posts

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Melnikov: ‘Gazetecilerin terörist gibi gözaltına alınması kabul edilemez’

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Ivan Melnikov, Bakü’de Sputnik ve Ruptly çalışanlarının yasa dışı gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Deprem sadece 4.2 büyüklüğündeydi 5 gibi hissedildi… Deprem uzmanı sebebini açıkladı

Uzmanlar, bugün Gemlik’te meydana gelen 3.9 ve 4.2 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi.

Sarıyer’den ikinci acı haber de geldi

Sarıyer’de denizde kaybolan 2 gencin cesedine ulaşıldı.

Rusya korkusu! O ülkede kadınlara askerlik zorunlu oldu

Danimarka Parlamentosu’nda 11 Haziran’da kabul edilen yeni yasa ile 1 Temmuz 2025 itibarıyla 18 yaşını dolduran tüm kadınlar, erkeklerle birlikte kura sistemine tabi olacak. “KURA SİSTEMİNE DAHİL EDİLECEK” Ülkede mevcut yasaya göre 18 yaş üstü …

İstanbul’da bazı metro durakları kapatıldı!

İstanbul Valiliği Taksim ve Şişhane ve Taksim-Kabataş Füniküler hattının yolcu alımınına kapattı.