Beyaz Saray’dan, ABD’de tüm federal hibe ve kredi dağıtımlarını durdurma kararı

Beyaz Saray Tüm Federal Hibeleri ve Kredileri Geçici Olarak Durdurdu

Beyaz Saray Bütçe ve Yönetim Ofisi’nin, ABD’de tüm federal hibe ve kredileri geçici olarak durdurma emri verdiği bildirildi. CNN’in bir iç muhtıraya dayandırdığı haberine göre, Beyaz Saray Bütçe ve Yönetim Ofisi tüm federal hibe ve kredileri geçici olarak durdurdu. Ofisin yayımladığı muhtırada, federal hükümetin 2024 mali yılında harcadığı yaklaşık 10 trilyon doların, 3 trilyon dolarından fazlasının hibe ve krediler gibi federal mali yardımlar olduğu bildirilerek, “Mali yardımlar, yönetim önceliklerini ilerletmeye, vergi mükelleflerinin dolarlarını daha güçlü ve daha güvenli bir Amerika’yı ilerletmeye odaklamaya, vatandaşlar için enflasyonun mali yükünü ortadan kaldırmaya, Amerikan enerjisini ve imalatını serbest bırakmaya, uyanıklığı ve hükümetin silahlandırılmasını sona erdirmeye, hükümette verimliliği teşvik etmeye ve Amerika’yı tekrar sağlıklı hale getirmeye” adanmalı.” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu geçici durdurmadan, sosyal güvenlik ve Medicare yardımları da olmak üzere bireylere doğrudan sağlanan desteklerin etkilenmeyeceği belirtilen muhtırada, şunlar kaydedildi: “Durdurma kararı, dış yardım, hükümet dışı örgütler, DEI, uyanık cinsiyet ideolojisi ve yeşil yeni anlaşma için mali yardım da dahil olmak üzere, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, yürütme emirleriyle ilişkilendirilebilecek diğer ilgili kurum faaliyetleri için de geçerli olacak. Geçici durdurma, kurum programlarını gözden geçirme ve bu programlara ayrılan fonların yasalara ve Başkan’ın önceliklerine uygun ve en iyi şekilde nasıl kullanılacağını belirleme zamanı sağlayacak.”

Geçici durdurma kararı, Türkiye saatiyle 22.00’de yürürlüğe girecek.

“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Related Posts

Nevşin Mengü’den saldırıya uğrayan Özgür Özel’e olay benzetme

CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin mengü, Sırrı Süreyya Önder’in Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma törenine katılan CHP lideri Özgür Özel’in çıkışta fiziksel saldırıya uğraması hakkında konuştu. YouTube kanalı üzerinden yaptığı canlı yayında Özgür Özel’e olay göndermelerde bulundu. Mengü Özgür Özel için “Öyle ‘Düdü Mehmet’ gibi ortada gezersen alay konusu olursun.” dedi. Yine CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazetecilerden Yılmaz Özdil de, Özgür Özel’e saldırıdan dolayı ‘armut’ benzetmesi yapmıştı.

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

Kocaeli’ndeki yangında 3 ev yandı; 2 itfaiye eri yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki 2 eve daha sıçradı. Müdahale sırasında 2 itfaiye eri yaralanırken, 3 ev kullanılamaz hale geldi.

Plakalarda yeni dönem başlıyor: Değiştirmeyen sürücüler trafiğe çıkamayacak

Araç muayene işlemleri sırasında plaka üzerindeki harf ve rakamların okunmasını engelleyecek vidalara ilişkin sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçmişte yalnızca harf ve rakamlar arasında bulunan vidaların ‘ağır kusurlu’ sayıldığı muayene işlemlerinde artık, plaka üzerindeki vidaların tamamı muayeneden kalmak için yeterli sayılacak. Plakasında vida bulunan araçların muayeneden geçmesine ve trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

ABD’de Türk öğrenci Öztürk davasında yeni gelişme: Temyiz duruşmasında hükümetin avukatları gözaltına gerekçe sunamadı

ABD’de, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle gözaltında tutulan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün temyiz davasında, hükümetin avukatları gözaltı için herhangi bir gerekçe sunamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir