Gören dönüp bir daha baktı: Dinazorlar ayağa kaldırıldı

Tayvan’da Dünya’nın En Büyük Dinozoru Sergilendi!

Endüstri mühendisliği bölümü öğrencilerinden They Jung, Tayvan’ın başkenti Taipei’deki Tayvan Ulusal Bilim Eğitim Merkezi’nde Birleşik Krallık Doğa Tarihi Müzesi işbirliğiyle düzenlenen dinozor sergisini ziyaret etti.

Sergide, 6 Nisan tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak birbirinden heyecan verici dinozor iskeletleri ve fosilleri yer alıyor. Sergiyi gezen Jung, özellikle Arjantin’in Patagonya bölgesinde bulunan ve titanozor ailesine mensup olduğu düşünülen dev Patagotitan mayorumun iskeletini görüp büyülenmemek elde değil.

Dinozorlar hakkında bilgi sahibi olan Jung, müzede sergilenen dev Patagotitan dinozorunun iskeletinin nasıl bir araya getirildiğini hayranlıkla izledi. Ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken bu devasa dinozor iskeleti, adeta müzenin yıldızı haline gelmiş durumda.

Dev Patagotitanlar, milyonlarca yıl önce dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşamış ve o dönemde nefes kesen boyutlarıyla gezegeni adeta yönetmiş devasa canlılardı. Bu dev dinozor türü, günümüzdeki en büyük kara hayvanı olan Afrika fillerinden bile çok daha büyük ve ağır bir yapıya sahipti. Patagotitan mayorum, yaklaşık 37 metre uzunluğunda ve 69 ton ağırlığındaydı, yani neredeyse 13 kat daha ağır ve 10 kat daha uzundu.

Related Posts

Taliban hükümetini resmen tanıyan ilk ülke Rusya oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, 15 Ağustos 2021’de meydana gelen yönetim değişikliği sonrası kurulan Afganistan yönetimini resmen tanıdıklarını bildirdi.

İran’dan İsrail ekonomisinin kalbine nokta atışı! Minimum harcama maksimum etki

İran, İsrail’in borsa binasını ve kritik altyapılarını hedef alarak ülke ekonomisine darbe vurdu. İsrail’in, özellikle denizcilik sevkıyatları İran füzeleri ile sekteye uğradı. İsrail ekonomosinin savaşı uzun süre kaldıramayacağının farkında olan ABD Başkanı Donald Trump, ateşkesin ardından diplomasi ve ekonomik güç yoluyla İran’ı kontrol altına almayı amaçladı.

Belediye duyurdu: 4-5 Temmuz tarihinde denize girmek yasaklandı

Giresun Belediyesi, yüksek dalga ve rip akıntısı tehlikesi nedeniyle 4-5 Temmuz tarihlerinde denize girişi yasakladı. Karar, olası boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla alındı. Yetkililer, halkı uyararak yasağa uyulmasını ve sahillerde dikkatli olunmasını istedi.

Saraçhane eylemcilerinden 15’ine tutuklama talebi

Saraçhane’deki mitingde gözaltına alınan 34 kişiden 15’i için tutuklama talep edildi. 19 kişi de adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Zehirli bitki alarmı: Dokununca yakıyor, güneşle kör edebiliyor!

Avrupa’nın kalbinde, Kuzey İtalya ormanlarında tehlikeli bir bitki hızla yayılıyor: Mantegazza’nın domuz otu. İlk bakışta sıradan bir yabani ot gibi görünse de, bu istilacı tür ciltte ciddi yanıklara, DNA hasarına ve hatta körlüğe yol açabiliyor.

İzmir’de odacıyı da gözaltına almışlar

İzmir operasyonunda haklarında gözaltı kararı verilen 157 kişi ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı: Ölü çıkan bir şüphelinin yanında bir odacı ve bir şoför de sorgulanıyor.