Hakan Fidan Suriye toplantısına katıldı

Suriye’de İç Savaş Sonrası Geçiş Süreci Görüşmeleri Devam Ediyor

Suriye’de 13 yıldır süren iç savaşın sona ermesiyle birlikte ülkede geçiş sürecinin nasıl olacağı konusunda görüşmeler ve toplantılar devam ediyor. Bugün, bölge ülkelerinin katılımıyla Suudi Arabistan’da Suriye hakkında önemli bir toplantı gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısına Arap Birliği üye ülkelerinin katılımıyla birlikte iştirak etti.

Bakanlık tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, Fidan’ın Suudi Arabistan, Suriye, Bahreyn, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlarıyla bir araya gelerek Riyad’da gerçekleşen Suriye toplantısına katıldığı belirtildi.

Related Posts

Türkler Ege’ deki bu adaya akın etti

Aydın’ın Kuşadası ilçesinden 4 mil uzaklıktaki Sisam (Samos) adasına tatil için giden Türk turist sayısında rekor artış oldu.

AKP’li Elazığ Belediyesi’ne bir yıldır dokunulmadı

CHP’li başkanları tutuklatan etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Bilginay Temizlik Şirketinin AKP’li Elazığ Belediyesi’nden aldığı 540 milyonluk tartışmalı ihaleye dair dönemin Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın’ın suç duyurusunun üzerinden bir yıl geçti, ancak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı hâlâ karar vermedi.

Muhammed Yakut’a Almanya’da cenaze töreni

Hollanda’da tahliye edildikten bir gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Muhammed Yakut’un cenazesi, vasiyeti üzerine Almanya’nın Duisburg kentinde defnedildi.

İmamoğlu’ndan operasyonlara tepki! ‘Demokrasiyi açıkça askıya aldınız’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından sabah saatlerinde Adana, Adıyaman ve Antalya’da yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu paylaşımında, “Demokrasiyi açıkça askıya aldınız. İstanbul’da başlattığınız hukuk dışı müdahaleyi şimdi Antalya, Adana ve Adıyaman’a taşıdınız.” dedi

Yeni trafik yasası yürürlükte: Bu sürücülerin ehliyetleri tamamen iptal edilecek!

Avustralya’da trafik güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan yeni yasa değişiklikleri 1 Temmuz 2025’te yürürlüğe girdi. Aşırı hız yapan, alkollü ya da ehliyetsiz araç kullanan sürücüler artık mahkeme kararı beklenmeden ehliyetlerini kaybedecek. “Sıfır tolerans” ilkesiyle uygulamaya alınan bu düzenlemeler, riskli sürücüleri trafikten kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Ayrıca ehliyetini kaybedenlerin yeniden trafiğe dönmesi için zorlu test ve denetim süreçlerinden geçmesi gerekecek.

BBC’den Gazze belgeselini sansür

Match of the Day’in eski sunucusu Gary Lineker, Gaza: Doctors Under Attack adlı belgeselin BBC tarafından yayımlanmaması sonrası kurumun en üst düzey yöneticilerini hedef aldı. Londra’daki özel gösterimde konuşan Lineker, “Bu belgesel mutlaka …