Emeklilerden tabutlu eylem: ‘Aylıklar kiraya yetmez oldu’

Mersin’de Emekliler Zam Protestosu

2021 Tüm Emekliler Sendikası ile Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi üyeleri, emekli maaşlarına yapılan zamları protesto etmek için tabutlu bir eylem düzenledi.

Eyleme katılan emekliler, bir maket tabutun üzerine “Emekli öldü. Emeklinin ruhuna el Fatiha” mesajını yazdı. “Hükümet istifa” sloganları atarak maaş zamlarına tepki gösterdi.

‘AYLIKLAR KİRAYA YETMEZ OLDU’

Eylem sırasında basın açıklamasını okuyan 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, şu ifadeleri kullandı:

“AKP ve ortakları yoksullaştırma politikalarından geri adım atmıyor. Memur emeklilerini de yoksulluk sınırına iten bir politika izliyorlar. Bu ücretler ve aylıklar ile emekliler geçinemiyor, iş aramak zorunda kalıyor. Torunlarımız işsizlikle mücadele ederken, emekliler çalışmak zorunda kalıyor. Kiralık evlerde bile barınamıyoruz. Dört-beş yıl öncesine kadar durumumuz farklıydı. Aylıklar kira ödemelerine yetmiyor. İktidarda neler değişti de emekçiler bu kadar kötü duruma geldi. En kötü koşullarda dahi ev bulunamıyor. Yurttaşlarımız barınma sorunuyla karşı karşıya.”

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Taliban hükümetini resmen tanıyan ilk ülke Rusya oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, 15 Ağustos 2021’de meydana gelen yönetim değişikliği sonrası kurulan Afganistan yönetimini resmen tanıdıklarını bildirdi.

İran’dan İsrail ekonomisinin kalbine nokta atışı! Minimum harcama maksimum etki

İran, İsrail’in borsa binasını ve kritik altyapılarını hedef alarak ülke ekonomisine darbe vurdu. İsrail’in, özellikle denizcilik sevkıyatları İran füzeleri ile sekteye uğradı. İsrail ekonomosinin savaşı uzun süre kaldıramayacağının farkında olan ABD Başkanı Donald Trump, ateşkesin ardından diplomasi ve ekonomik güç yoluyla İran’ı kontrol altına almayı amaçladı.

Belediye duyurdu: 4-5 Temmuz tarihinde denize girmek yasaklandı

Giresun Belediyesi, yüksek dalga ve rip akıntısı tehlikesi nedeniyle 4-5 Temmuz tarihlerinde denize girişi yasakladı. Karar, olası boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla alındı. Yetkililer, halkı uyararak yasağa uyulmasını ve sahillerde dikkatli olunmasını istedi.

Saraçhane eylemcilerinden 15’ine tutuklama talebi

Saraçhane’deki mitingde gözaltına alınan 34 kişiden 15’i için tutuklama talep edildi. 19 kişi de adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Zehirli bitki alarmı: Dokununca yakıyor, güneşle kör edebiliyor!

Avrupa’nın kalbinde, Kuzey İtalya ormanlarında tehlikeli bir bitki hızla yayılıyor: Mantegazza’nın domuz otu. İlk bakışta sıradan bir yabani ot gibi görünse de, bu istilacı tür ciltte ciddi yanıklara, DNA hasarına ve hatta körlüğe yol açabiliyor.

İzmir’de odacıyı da gözaltına almışlar

İzmir operasyonunda haklarında gözaltı kararı verilen 157 kişi ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı: Ölü çıkan bir şüphelinin yanında bir odacı ve bir şoför de sorgulanıyor.