2 haftada kadınların libidosunu yükseltiyor: 100 yıl önce bir Alman geliştirmişti

Pilates Yapan Kadınların Libidosunda Artış Yaşandığı Belirlendi

Yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak pilates yapan kadınların libidosunda belirgin bir artış meydana geliyor. Bu egzersizi sürekli yapan kadınlarda cinsel istek önemli ölçüde yükselerek tatmin edici bir seviyeye ulaşıyor. Özellikle 30’lu yaşlardaki kadınların 3 ay boyunca düzenli olarak pilates yapmaları, aşk hayatlarında gözle görülür değişimlere yol açıyor.

Joseph Pilates tarafından gücü ve esnekliği artırmak amacıyla geliştirilen düşük etkili mat tabanlı egzersiz olan pilates, 100 yıl önce ortaya çıkmıştı. Günümüzde milyonlarca insan bu etkili egzersizi düzenli olarak yapmaktadır.

Pilates Yapmanın Cinsel Hayata Etkisi Araştırıldı

Sakarya Üniversitesi’nden bilim insanları, pilatese ilgi duygularını kaybetmiş kadınların cinsel hayatlarını iyileştirmek amacıyla bir araştırma yaptılar. 93 katılımcı, haftada iki kez birer saatlik pilates derslerine katıldı ve cinsel tatminlerini puanlamak için detaylı anketler doldurdu. Diğer yarısı ise günlük aktivitelerine devam etti. 12 hafta sonunda yapılan tekrar testlerde, pilates yapan grupta cinsel tatminde belirgin bir artış olduğu tespit edildi. Katılımcılar, daha güçlü bir libido ve daha sık orgazmlar yaşadıklarını rapor ettiler.

Pilatesin Cinsel İşlevi Arttırmadaki Etkisi Bilinmiyor

Bilim insanları, pilatesin cinsel işlevi nasıl arttırdığı konusunda net bir açıklama yapamamaktadır. Ancak en muhtemel açıklamalardan biri, pelvik taban kaslarını güçlendirerek mesane, bağırsaklar ve rahmi desteklemesidir, ki bu da cinsel işlevde önemli bir rol oynamaktadır. Uzmanlar, daha geniş kapsamlı çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, “Pilates programının cinsel tatminde sağladığı belirgin iyileşmeler, kadın cinsel işlev bozukluğunun tedavisi için umut vericidir.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler