Türk Hava Kurumu’nu yöneten kayyum binlerce kişiyi işe alıp kendi maaşlarına yüzde 200 zam yaptı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu bugün 100 yaşında. Ancak kurum 5 yıldır kayyum tarafından yönetiliyor. AKP’li kayyum tarafından yönetilen kurumun birçok geliri kayyum öncesinde kesildi. Hükümetin baskılarının yanı sıra kötü yönetim ile beraber kurum borç batağına saplandı. Bu gelişmeler sonrasında kuruma kayyum atandı.

İsmail Arı’nın haberine göre, kurumu düzlüğe çıkaracağız diyen heyet kuruma ait uçak ve helikopterleri satarken kuruma heyete yakın kişiler dolduruldu. 5 yıldır kurumu genel kurula götürmeyen kayyum sadece 5 yılda yaklaşık 2 bin kişiyi işe aldı:

• Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı: 314 kişi

• THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi: 986 kişi

• THK Havacılık Vakfı: 13 kişi

• THK Havacılık Vakfı İktisadi İşletmesi: 38 kişi

• Türk Hava Kurumu Üniversitesi: 225 kişi

• THK Uçuş Akademisi A.Ş.: 303

• THK Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş.: 109 kişi

• Gökçen Havacılık Taşımacılık Eğitim ve Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş.: 38 kişi

• THK Sigorta Aracılık Hizmetleri LTD.ŞTİ.: 1 kişi

• Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi A.Ş.: 25 kişi

KENDİ MAAŞLARINA YÜZDE 200 ZAM YAPTILAR

5 kişilik kayyum heyetinin aylık ücretlerine zam kararı alındı. Üçü kamuda çalışan ve çift maaşlı olan kayyumlara THK’deki görevleri için aylık 10’ar bin TL ödeme yapılıyordu. Kısa süre önce kayyum aylık ücretlerine yüzde 200 zam yapıldı ve aylık 30’ar bin TL ücret almalarına karar verildi.

KAYYUM HEYETİNDE KİM VAR?

5 kişilik THK Kayyum Heyeti’nin başkanlığını İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapan Kemal Yurtnaç yapıyor. Yurtnaç, valilik yaptığı 2015 yılında AKP’den Tokat milletvekili aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti.

Related Posts

Kandilli uyardı, gözler yarına çevrildi! Serinlik önce Marmara ardından İstanbul’da hissedilecek

Sıcak hava dalgasıyla bugün temmuz ayının en sıcak gününü yaşayan Türkiye’de yarından itibaren serin hava beklendiği belirtildi. Serin havaların önce Marmara’da etkisini göstereceği ardından İstanbul’da da hissedileceği kaydedildi. Ayrıca serin havayla birlikte bölge ve megakentte yağış da bekleniyor.

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Yunan liman işçileri, İsrail’e silah taşıyan gemiyi durdurmak için harekete geçti: ‘Ellerimizi kana bulamamalıyız’

İsrail’e gönderilmek üzere limandan hareket etmesi planlanan askeri malzeme yüklü bir gemiyi durdurmak için eylem kararı alan Yunanistan’ın Pire Limanı’ndaki çalışan işçiler, 14 Temmuz Pazartesi sabahı gemiyi engellemeye çalışacaklarını bildirdi.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne atık suyu arıtmadan denize döktükleri için 6 milyonluk ceza kesildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, müsilajla mücadele için devreye alınan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında Marmara Denizi’ne kıyısı olan 7 ilde denetimlerine devam ediyor. 23 Haziran’da 50 denetim ekibi ve 24 …

Cumhurbaşkanı Erdoğan Numan Kurtulmuş ile görüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündeminde ‘Terörsüz Türkiye’ süreci var.