Kütahya Simav’da deprem: Okullar tatil edildi

Kütahya’da Ardı Ardına Gelen Depremler

Kütahya’nın Simav ilçesinde son günlerde art arda meydana gelen depremler bölge halkını tedirgin etti. AFAD’ın verilerine göre, 4,5 ve 4,6 büyüklüğündeki sarsıntılar yerin 8,8 ve 12,2 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Yetkililer, depremlerin ardından herhangi bir can kaybı veya mal kaybının yaşanmadığını belirterek, saha tarama çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı. Kütahya Valisi Musa Işın da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

Sabah saatlerinde meydana gelen 3,9 büyüklüğündeki başka bir deprem ise bölgedeki endişeleri artırdı. Bu sarsıntılar nedeniyle kentte eğitime de bir süre ara verildiği duyuruldu. Simav ilçe merkezi ve Pazarlar ilçesi ile bu bölgelere bağlı köylerde eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Yaşanan depremler bölge halkını endişelendirirken, yetkililerin aldığı önlemler ve yapılan açıklamaların ise bölgedeki insanları bir nebze olsun rahatlattığı görülüyor.

  • Kütahya
  • Simav
  • deprem
  • AFAD
  • Vali
  • eğitim

Related Posts

Kandilli uyardı, gözler yarına çevrildi! Serinlik önce Marmara ardından İstanbul’da hissedilecek

Sıcak hava dalgasıyla bugün temmuz ayının en sıcak gününü yaşayan Türkiye’de yarından itibaren serin hava beklendiği belirtildi. Serin havaların önce Marmara’da etkisini göstereceği ardından İstanbul’da da hissedileceği kaydedildi. Ayrıca serin havayla birlikte bölge ve megakentte yağış da bekleniyor.

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Yunan liman işçileri, İsrail’e silah taşıyan gemiyi durdurmak için harekete geçti: ‘Ellerimizi kana bulamamalıyız’

İsrail’e gönderilmek üzere limandan hareket etmesi planlanan askeri malzeme yüklü bir gemiyi durdurmak için eylem kararı alan Yunanistan’ın Pire Limanı’ndaki çalışan işçiler, 14 Temmuz Pazartesi sabahı gemiyi engellemeye çalışacaklarını bildirdi.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne atık suyu arıtmadan denize döktükleri için 6 milyonluk ceza kesildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, müsilajla mücadele için devreye alınan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında Marmara Denizi’ne kıyısı olan 7 ilde denetimlerine devam ediyor. 23 Haziran’da 50 denetim ekibi ve 24 …

Cumhurbaşkanı Erdoğan Numan Kurtulmuş ile görüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündeminde ‘Terörsüz Türkiye’ süreci var.