HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Adalet Bakanlığı kurumsal olarak İmralı’da uygulanan hukuksuzluktan sorumludur.” dedi.
Öcalan, bazı HDP’li milletvekilleriyle Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı’da bulunan diğer tutuklulara tecrit uygulandığını, bunun artık bir son bulması gerektiğini belirtti.
Öcalan ve diğer tutuklulardan 22 aydır haber alamadıklarını, avukatların başvurularının da uygulamalardaki sonucu değiştirmediğini ileri süren Ömer Öcalan, yaşananlarla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir açıklama yapmasını beklediklerini ifade etti.
İktidarın, ülkenin hukuk sistemini, kurumsal yapısını da alt üst ettiğini öne süren Ömer Öcalan, “Ortada büyük bir keyfiyet ve hukuksuzluk durumu söz konusudur. Ülkenin normal şartlara dönmesi için Türk halkına da görev düşmektedir. Meselenin muhataplarıyla kısa zamanda konuşulması gerekiyor. Biz devlet ciddiyetiyle meseleye yaklaşılmasını istiyoruz. Bu nedenle 22 gündür adalet nöbeti tutuyoruz. Taleplerimiz meşrudur. Kimseden istisnai bir durum beklemiyoruz. Adalet Bakanlığı kurumsal olarak İmralı’da uygulanan hukuksuzluktan sorumludur.” diye konuştu.